Mies tuli tänä aamuna kotiin Port Harcourtista. Kaikki meni hyvin, eikä ketään kidnapattu. Turvallisuustilanne Port Harcourtissa on kuulemma merkittävästi parantunut viimeisten 1,5 vuoden aikana, eikä siellä ole tänä vuonna kuulemma kidnapattu vielä yhtään ihmistä. Poliisi ja armeija ovat siellä ottaneet niin kovat otteet, että kidnappaukset ovat siirtyneet muualle Deltan alueella.

 

Hyvä niin, koska siipan seurueen turvallisuusjärjestelyt eivät menneet ihan suunnitelmien mukaan. Vastaanottavan tahon piti olla vastuussa näistä, mutta yllätys yllätys, lentokentällä ei ollutkaan poliisisaattuetta vastassa, eikä poliisisaattue myöskään ehtinyt mukaan tänä aamuna kun piti lähteä takaisin lentokentälle...

 

Ehkä pitää muuten perua pahat puheeni miehen pomoista ainakin osittain, sillä loma-anomus on nyt edennyt yhden pykälän eteenpäin!

 

Sitten lukuvinkkeihin. Olen nähnyt jopa suomalaisissa lehdissä mainostettavan nigerialaisen naiskirjailijan Chimamanda Ngozi ADICHIEn kirjaa Puolikas keltaista aurinkoa (Half of a Yellow Sun). En ole itse vielä onnistunut saamaan kirjaa käsiini, mutta haluan sen lukea vielä joskus. En siis tiedä, millainen kirja on, mutta se on kuulemma rakkausromaani Biafran sodasta. Että jos tällainen aihe kiinnostaa, niin kirjastoon tai kirjakauppaan mars.

 

Nyt odottelen euroviisujen alkamista. Onnistuin näkemään ensimmäisen semifinaalin tiistaina eräältä portugalilaiselta tv-kanavalta. Onneksi Portugali meni myös jatkoon, joten on toiveita siitä, että he näyttävät finaalinkin samalla kanavalla. Melkein hävettää tunnustaa, mutta tänä vuonna euroviisukuume on iskenyt tavallista voimakkaammin ja syy siihen on Norjan biisi. Entiseen viulistiin tekee moinen revittely aina vaikutuksen, lisäksi artisti ja lawashow tarjoavat myös silmänruokaa. Yksinkertainen ja helposti mieleenjäävä melodia vielä päälle, niin eikös tässä meillä ole hyvä voittajakandidaatti.

 

Maanantaina mennään muuten Norjan kansallispäivän juhliin, joten tämä viikonloppu menee nyt hiukan sinnepäin kallellaan.