Työmotivaatio oli tänään alhainen, joten sitäkin mukavampaa on ollut suunnitella edessä olevia matkoja. Keskiviikkona eli jo ylihuomenna lähdemme n. 10 opettajan voimin sinne konferenssiin Ghanaan. Jännittää vähän, mutta matkajännitystä helpottaa se, etten matkusta yksin. Konferenssi kestää 3 päivää (to-la) ja sunnuntaina on paluu takaisin. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin.

Nyt on myös joululomasuunnitelmat selvillä ja liput hankittu. Minua odottaa ruhtinaallinen kuukauden loma, sillä sain viimeisen opetusviikon vapaata töistä. Lähden siis 8.12. New Yorkiin, jossa miehellä on marras-joulukuussa 3 viikon orientaatio työn puolesta. Liityn siis hänen seuraansa viimeiseksi viikoksi. New Yorkista matkustan suoraan Suomeen, jonne saavun 16. joulukuuta. Kotimaisemissa on tarkoitus viettää pari viikkoa, jonka jälkeen suuntaan vielä anoppilaan vajaaksi viikoksi ennen kuin palaamme sieltä miehen kanssa yhtämatkaa takaisin tänne Abujaan 5. tammikuuta.

Odotan joululomaa jo ihan mielettömästi. Joululomalla aion perheen ja ystävien tapaamisen lisäksi nauttia erinäisistä luksusasioista, joihin ei täällä ole mahdollisuutta. Olen suunnitellut jo ainakin syöväni paljon suklaata sekä muita herkkuja (täällä suklaa on pahaa; se maistuu siltä että se on päässyt sulamaan kuljetuksen aikana), käyväni vaateostoksilla (täällä ei käytännössä ole vaatekauppoja ollenkaan) ja tietenkin nauttivani kylmästä ilmasta. Ja paljon muuta...