Olemme täällä ollessamme yrittäneet hankkia afrikkalaista taidetta ja käsitöitä kotiin vietäväksi. Jonkin verran erilaisia "matkamuistoja" onkin matkan varrella jo tarttunut mukaan, mutta olemme myös halunneet ostaa jonkin nigerialaisen maalarin tauluja, kun niitä on tullut vastaan siellä täällä ja ne ovat kauniita ja värikkäitä. Miehen työpaikalla on silloin tällöin käynyt yksi taiteilija kaupustelemassa töitään, mutta mies on halunnut minut makutuomariksi mukaan. Tänään sitten järjestyi niin, että tämä taiteilija tuli meille kotiin näyttämään omia ja kollegoidensa töitä.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Taulut olivat hienoja, eivätkä kovin kalliita eurooppalaisiin hintoihin verrattuna. Päädyimme hankkimaan yhden ison taulun (tosin puhetta oli myös toisesta), sekä kaksi pientä piirustusta. Lisäksi hän lupasi kehystää kaksi häneltä aiemmin hankkimaamme pientä taulua. Pienet taulut tulevat kehyksiin, ison saamme rullalla mukaan, jotta voimme kuljettaa sen kotiin ja kehystyttää siellä. Odotan innolla että pääsemme sitten joskus sisustamaan kotia Afrikka-teemalla.

 

Muita päivän pieniä iloja olivat mm. se että kaupasta löytyi hiuskiinnettä sekä suosikkikasvovoidetta. Aiemmin ilahdutti, kun löysin vanulappuja. Torilta löytyi myös pitkään etsimäni legginsit salsaa varten. Mies halusi kokeeksi ostaa torilta kookospähkinöitä. Piti pähkäillä vähän aikaa että kuinka saisin rikki kookospähkinän, mutta aukesi se lopulta. Mies mussuttaa nyt tyytyväisenä kookosta; minun suosikkinani taitaa säilyä papaija.

 

(Jotta elämä ei kuitenkaan kävisi liian helpoksi: Kaupasta ei löytynyt kermaviiliä tai mitään sentapaista, ja kotona netti oikeuttelee.)