Tarina alkoi maaliskuussa 2007 jolloin kihlattuni sai mahdollisuuden lähteä töihin Nigeriaan. Saimme ruhtinaalliset 3 päivää aikaa pohtia asiaa, ja päätimme sitten ottaa paikan vastaan. Tällaista tilaisuutta ei todennäköisesti tulisi enää koskaan uudestaan, joten eihän siinä sitten oikein muuta voinut kuin vastata myöntävästi. Matkan määränpää on Nigerian pääkaupunki Abuja ja keikan kesto todennäköisesti 2 vuotta. Lähtö on elokuun alussa 2007. Tämän blogin tarkoituksena on kertoa elämästämme Afrikassa, ja näin alustavasti myös lähtöä edeltävistä vaiheista.

 

Aiemmin vannoin, etten koskaan ryhtyisi pitämään nettipäiväkirjaa – kuka tahansa koko maailmassa voisi lukea elämästäni! Ei kiitos. Mutta kuinka ollakaan, Afrikkaan muutto tuntui ajatuksena sellaiselta että siitä voisi vaikka kirjoittaakin, ja ystävien blogit ovat toimineet innoittajina ja murtaneet ennakkoluuloja. Taka-ajatuksenahan minulla on tietenkin se, että blogin kautta saisin välitettyä ainakin päällimmäisiä kuulumisia perheelle ja ystäville, kun henkilökohtaisten viestien kirjoittamiseen ehkä ei ole mahdollisuutta niin usein kuin voisi toivoa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Blogini menestys tietysti tulee riippumaan siitä, millaiset internet-yhteydet Nigeriassa on. Toivoisin että saisimme nettiyhteyden asuntoomme, mutta minulla ei toistaiseksi ole aavistustakaan siitä, onko se mahdollista. Sähkökatkoja siellä kuulemma ainakin tulee silloin tällöin, joten täytyy muistaa tallentaa viestit tiheään tahtiin.