Kirjoitan mieluummin lyhyitä pätkiä kuin pitkiä sepustuksia, jotta blogini olisi lukija- (ja kirjoittaja-) ystävällinen.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Asunnon katsomisen jälkeen vierailin Suomen suurlähetystössä. Se oli mielenkiintoista. Lähetystön ulkopuolella istuskeli ryhmä paikallisia miehiä. Porttivahti päästi minut sisään passini nähtyään, ja viittoili rakennuksen ovelle päin. Luulin saapuvani suoraapäätä suomalaisten keskuuteen, ja olin vähän hämmästynyt kun tupsahdin odotushuoneeseen, joka oli täynnä mustia miehiä (anteeksi tämä ilmaisu) jotka tuijottivat minua kun astuin sisään. Passia vilauttamalla pääsin kuitenkin jonon ohi ja minut ohjattiin lukittujen ovien sisäpuolelle moderneihin ja ilmastoituihin tiloihin.

 

Siellä sitten tapasin lopulta suomalaisia lähetystön työntekijöitä. Vastaanotto oli ystävällinen, ja oli mukavaa tavata maanmiehiä tällä maailmankolkalla. Abujassa ei ilmeisesti asu kovin monta suomalaista lähetystön työntekijöitä lukuunottamatta. Liikemiehet asioivat kuulemma lähinnä entisessä pääkaupungissa Lagosissa.