Tänään en ole ehtinyt pitkästymään hotellilla. Aamupäivällä pääsimme nimittäin katsomaan yhtä potentiaalista asuntoa. Se sijaitsi kaupungin laidalla erään rakennusfirman compoundissa, eli ensisijaisesti heidän työntekijöilleen varatulla (?) aidatulla alueella. Asuntoja vuokrataan myös muille kuin tuon firman työntekijöille, ja mm. mieheni yksi kollega asuu siellä.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Asunto oli pohjakerroksessa sijaitseva kalustettu kaksio, ihan siistissä kunnossa. Asunto itsessään kelpaisikin ihan hyvin minulle, enemmän mietitytti ympäristö. Terassia ei ollut, ja niinsanottu piha oli pläntti epäsiistiä ruohikkoa, ja suuren osan pihasta veivät suuret lautasantennit. Mitään pihakalusteita ei ollut. Asuinalueen sisäänkäynnin vieressä melusi kovaääninen generaattori, tosin minua lohdutettiin sillä, että sitä käytetään vain silloin kun normaali sähkönjakelu ei toimi. Lisäksi minusta alueella leijui outo rakennustyömaan tai öljyn (?) katku.

 

Hyviä puolia asunnossa olisi taas ensinnäkin se, että se oli kalustettu, siisti ja tilava. Siinä oli iso olohuone ja iso makuuhuone + kylpyhuone ja keittiö. Alue on aidattu ja vartioitu, joten meidän ei tarvitsisi hommata omia vartijoita. Sähkön ja lämpimän veden jakelu on taattu (mm. juuri oman generaattorin ansiosta), ja internetinkin voisi asuntoon saada. Lisäksi siellä tosiaan asuu muitakin kansainvälisiä perheitä.

 

Vuokra oli kai kohtuuhintainen (1500 USD / kk) sillä täällä hyvät asunnot ovat kalliita. Olisi kuitenkin tärkeää olla asuntoon tyytyväinen, sillä se täytyy vuokrata vähintään 1 vuodeksi kerrallaan, ja koko vuoden vuokra on maksettava heti kättelyssä.

 

Asuntoa pidetään meille varattuna nyt tiistaihin asti. Toivoisin että voisimme sitä ennen nähdä muitakin vaihtoehtoja, mutta ei tuo varmastikaan huono asunto olisi. Mukanamme ollut autonkuljettaja oli ainakin kovasti sitä mieltä, että se oli hyvä asunto, ja hänellä sentään on käsitystä paikallisesta tasosta.