USAn presidentinvaalit puhuttivat kovasti myös täällä Nigeriassa, ja innostus oli valtava kun maailman mahtavimpaan maahan valittiin musta presidentti. Täällä ollaan oltu kovasti tyytyväisiä vaalien tulokseen, ja ehkä tämä jotenkin kompensoi afrikkalaisten kollektiivista alemmuudentunnetta valkoisia kohtaan. Myös expat-yhteisö tuntuu olevan enimmäkseen mielissään Obaman valinnasta, ja eräskin amerikkalainen sanoi, että oli mukavaa että amerikkalaiset kerrankin tekivät jotain, johon muukin maailma on tyytyväinen.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Viikonloppu oli mukava, varsinkin eilinen. Menimme koko iltapäiväksi Hiltonille, joka on kaupungin paras ja ainoa länsimaiseen tasoon verrattava hotelli, sellainen ulkomaalaisten hengailupaikka. Kävimme ensin syömässä lounaan hotellin noutopöydästä ja sen jälkeen menimme vielä uima-altaalle pulikoimaan ja ottamaan aurinkoa. Olimme itseasiassa ensimmäistä kertaa Hiltonilla uimassa ja/tai syömässä. Ruoka oli aivan taivaallista. Tai ei ehkä Suomesta katsottuna niin kummallista, mutta täällä kirjaimellisesti harvinaista herkkua. En malttanut ottaa pääruokaa ollenkaan, vaan nautin vain ihanasta salaattipöydästä sekä hedelmistä ja jälkiruuista. Uima-altaallakin oli mukavaa, vaikka siellä olikin ehkä vähän liian paljon porukkaa. Täytyy myöntää että iltapäivä kävi hiukan kalliiksi, mutta ei kaduta yhtään. Olimme kyllä ansainneet hemmottelupäivän.

 

Muita kuulumisia: Sateet on nyt loppu. Aamuisin ja iltaisin on viileää, harmattan on jo varmaan kohta nurkan takana. Pesukone on rikki, ja saamme sen korjauksesta takaisin huomenna ins’allah... Senhän olisi siis pitänyt olla valmis jo tänään. Töissä kiireet on minulla helpottaneet, toisin kuin miehellä jolla työpaineet senkun kasvavat entisestäänkin. Trooppisten sairauksien listaan on hänellä lisätty lavantauti, tosin emme ole olleet ihan vakuuttuneita diagnoosin todenperäisyydestä. Nyt on kuitenkin lääkekuuri jo ohi, ja olo melkein ok. Selvittelemme myös siskon viisuminsaantia, kun lähetystö Tukholmassa on taas heittäytynyt hankalaksi... Onneksi vierailuun on vielä aikaa. Ranskankurssi loppui viime viikolla, ja tällä viikolla aion taas ehtiä salsaan. Siinäpä enimmät kuulumiset.