En tiedä minkä verran täällä oikeasti on moniavioisuutta, mutta aiheeseen törmää aina silloin tällöin. Miehen työpaikalla monet ovat olleet sitä mieltä, että hänen pitäisi ottaa nigerialainen vaimo vähintäänkin kakkosvaimoksi, koska heidän mielestään minä en täytä kunnollisen vaimon tunnusmerkkejä. Jutun ydin on siis siinä, että olemme heidän näkökulmastaan liian tasa-arvoisia. Mies kertoo työpaikallaan “kauhutarinoita” siitä miten joutuu silittämään itse paitansa, ja sekin etten tee miehelle eväitä aamuisin oli herättänyt kummastusta. (Miehen työpaikalla on sitä paitsi kanttiini!) Tämähän on tietysti sellaista huulenheittoa puolin ja toisin, mutta pohjalla varmaan piilee aika lailla erilainen käsitys miehen ja naisen asemasta perheessä.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Eräskin henkilö oli tarjonnut miehelleni tytärtään vaimoksi, ja kun tämä oli sanonut että on jo naimisissa, niin hän oli ehdottanut että hänen tyttärensä voisi olla “työvaimo” minun ollessani eräänlainen “koristevaimo”. Minä voisin siis keskittyä olemaan hehkeä, kun tämä toinen vaimo tekisi kaikki työt. Periaatteessa ihan hyvä idea, mutta kiitos ei nyt kuitenkin.

 

Poliisi pysäytti minut autoillessani kotia kohti tässä eräänä iltana. Poliisipartiot eivät meitä yleensä pysäytä, mutta silloin tällöin he haluavat vain vaihtaa kuulumisia, ja antavat sitten jatkaa matkaa. Tällä kertaa poliisimies toivotti hyvää iltaa, kysyi mitä kuuluu, ja kertoi sitten haluavansa mennä kanssani naimisiin. Valittelin hänelle että olen jo naimisissa. Hän kysyi oliko mieheni musta vai valkoinen, ja vastauksen saatuaan antoi minun jatkaa matkaa. Lähes normaali keskustelu siis.

 

Pari sinkkuystävääni täällä ovat saaneet melko suorasukaisia kosintakirjeitä paikallisilta miehiltä. Siis miehiltä joita he eivät edes tunne. Valkoisilla naisilla (ja miehilläkin) olisi täällä siis vientiä. Ei voi mitään sille, että alkaa itsekin tulla vähän kyyniseksi sen suhteen millä motiiveilla köyhistä maista tulevat solmivat avioliittoja länsimaisten kanssa. Toisaalta en voi yhtään syyttää siitä. Kai sitä itsekin yrittäisi erilaisia keinoja jos se avaisi ovet niin paljon parempaan elämään (materialistisesti mitattuna siis). Ja onhan toki olemassa sitä todellistakin rakkautta yli rajojen... J