Uusi vuosi on alkanut melko hiljaisesti täällä blogissa. Varmaan ei sitten ole enää niin paljon kaikkea kummasteltavaa kuin oli aluksi. Yritän kuitenkin kirjoittaa suunnilleen viikoittain. Ja kyllähän täältä on sitten aina välillä jotain kerrottavaakin.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kodinhoitajamme meni joululomalla ollessamme naimisiin. Meidätkin oli kutsuttu häihin, mutta emme sitten päässeet osallistumaan. Häät pidettiin ilmeisesti morsiamen (?) kotikylässä, jossainpäin Abujasta pohjoiseen. Morsian vaikutti joulunalusviikoilla hiukan stressaantuneelta, minkä vastikään omia häitäni juhlineena ymmärsin varsin hyvin. Ainahan morsiamilla riittää yhtä jos toistakin stressaamista, ja varsinkin kun näihin häihin oli kutsuttu yli 500 vierasta. Jos häät olisi järjestetty Abujassa, olisi häihin kuulemma voitua kutsua pienempi vierasjoukko, mutta koska häät pidettiin kylässä, oli koko kylän väki kutsuttava juhliin.

 

Joululomalta palattuani kyselin sitten tietysti kuinka häät olivat sujuneet. No, naimisiin pari oli kyllä päässyt, mutta muuten häät kuulostivat minusta lähinnä katastrofilta. Ensinnäkin morsiamen kampaaja saapui paikalle liian myöhään, minkä takia hääjuhla pääsi alkamaan kuusi (6!) tuntia myöhässä. Juhlat alkoivat siis illalla kello 18 sen sijaan että olisivat alkaneet kello 12 päivällä. Aivan käsittämätöntä. Toisekseen valokuvaaja ei ilmestynyt paikalle ollenkaan, joten hääparista ei saatu otettua virallisia kuvia.

 

Kolmanneksi noin 100 häävierasta ei päässyt lainkaan saapumaan paikalle, koska heitä noutamaan lähetetylle kuorma-autolle sattui matkalla onnettomuus. Täällähän on aivan tavallista matkustaa kuorma-auton lavalla, joten hääpari oli siis järjestänyt kuorma-auton hakemaan kauempaa tulevia vieraita. Matkalla hääpaikalle yksi kuorma-auton lavan reunoista oli romahtanut, ja osa vieraita oli pudonnut tielle täydestä vauhdista. Oli onni onnettomuudessa, että kukaan ei kuollut, ja suurin osa pudonneista oli myös säästynyt pahemmilta vammoilta.

 

Tämän kuultuani tekisi mieli sanoa kaikille suomalaisille morsiamille, että häiden takia hermoilu on ihan turhaa. Jos ei sitten aio mennä naimisiin Nigeriassa...