Kahden kuukauden työ on nyt tuotu päätökseen ja koulun vuotuinen Music Night, vapaasti suomennettuna kevätkonsertti, on ohi. Toiveeni toteutui, eli sää salli ohjelman läpiviemisen. Ahdisti kyllä vähän, kun tunti ennen konsertin alkua alkoi sataa vettä. Ei kuitenkaan mitenkään kaatamalla, ja sekin loppui niin, että konsertin alkupuolella pisaroi enää vähän, ja sen jälkeen selkeni kokonaan.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Itse konsertti meni kokonaisuudessaan yli odotusten. Ainahan on jotain pientä säätämistä, mutta mitään suurta katastrofia ei tullut, ja ohjelmanumerot menivät keskimäärin oikein hyvin. Illan kohokohtia olivat mm. kuudesluokkalaisten esittämä lyhennelmä musikaalista Viulunsoittaja katolla, ja sitten tietysti Idols-kilpailu, joka osoittautui lopulta loistoideaksi. Kolme finalistia esittivät erilaiset ja suhteellisen hyvätasoiset ohjelmanumerot, ja tuomaristolla oli vaikea tehtävä valita voittaja. Lopputulokseen kuitenkin päästiin, ja voittajaksi valittiin 8-luokkalainen tyttö, joka lauloi laulun Bleeding love. Muut finalistit olivat poikia, ja hekin esiintyivät hyvin. En ole varma, kenet olisin itse asettanut ykköseksi, mutta onneksi en ollutkaan tuomaristossa. Tulosten julkistamisen jälkeen konsertin loppukevennyksenä oli salsatanssi, jonka esittivät allekirjoittanut sekä salsaope :)

 

Ilta oli tosi hieno, ja jälkeenpäin tuli tietysti paljon kehuja. Erityisesti lämmitti se, kun rehtori sanoi, että tämä oli paras Music Night, joka heillä oli ikinä ollut. (Ehkä hän sanoo sen joka vuosi, mutta entäs sitten.) Ehkä se oli kaiken sen työn ja stressin arvoista. Nyt on aika euforinen tunne, ja toisaalta vähän tyhjä olo: Mitäs nyt? Onneksi on viikonloppu aikaa nollata tilanne, ja sitten on enää 1,5 vk opetusta jäljellä.