Turvallisuudesta vielä sen verran, että vaikka noita kidnappauksia tapahtuu, ja rokotuksia ja lääkkeitä otetaan tuhatta ja yhtä tautia vastaan, niin ihan oikeasti suurin riski siellä on liikenne. Ilmeisesti liikenne on siellä aika holtitonta, eikä onnettomuuden tapahtuessa ole samanlaista ensiapua tarjolla kuin länsimaissa. Monet kai ajelevat miten sattuu, jotkut humalassa ja toiset ilman ajovaloja. Onneksi tiet sentään ovat Abujassa kuulemma melko hyvässä kunnossa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Meidänkin autoton elämä loppuu sitten tähän, sillä Abujassa ei kai oikein pärjää ilman ajopeliä. Pitää varmaan olla itsekäs ja ostaa iso ja epäekologinen auto, jossa on parhaat mahdollisuudet selvitä ehjin nahoin, jos joku ajaa päälle. Monet länsimaalaiset siellä vissiin ajeleekin jollain hulppeilla maastureilla. Saas nähdä miten meidän autoihin tottumattomien käy, kun tulee auton hankinta eteen.

 

Mm. auton ostoa varten meidän pitää siirtää rahaa täkäläiseltä pankkitililtä Nigeriaan. Mies soitti tässä joku päivä pankkiin ja kyseli tästä. Pankkivirkailija oli kysynyt monta kertaa, oliko tämä joku vitsi, ja aiommeko ihan oikeasti siirtää rahaa nigerialaiselle pankkitilille. Sehän kun ei yleensä ole niin kauhean suositeltavaa bisnestä... En ole ihan varma, löytyikö tähän asiaan lopulta joku ratkaisu, mutta mies sanoi saaneensa sen vaikutelman, että kyseinen pankki ei olisi kovin pahoillaan, jos haluaisimme kääntyä asiassa jonkun toisen pankin puoleen...

 

Mihinkähän sitä oikein on lähdössä..?