Nyt lasketaan jo tunteja koneen lähtöön. Tosin niitä on vielä yli yhdeksän. Laukut on lähes pakattu ja enää pari juoksevaa asiaa hoidettavana. Olen herkutellut vielä tuoreella ananaksella ja mangolla, kun niitä ei ehkä Suomessa tule niinkään syötyä. (Toisaalta Suomessa on mansikka-aika, nam!)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Lisäjännitystä viime päiviin on tuonut se, että bensa on taas kaupungista lähes loppu, tällä kertaa syynä on rekkakuskien lakko. Onnistuimme kuitenkin täyttämään tankin niin, ettei tarvitse huolehtia siitä, pääseekö lentokentälle saakka.

 

Asuntoasia on nyt ratkeamassa sillä tavalla, että taidamme kaikesta huolimatta olla jäämässä tähän nykyiseen asuntoomme. Kävimme viime viikolla katselemassa muutamia asuntoja, mutta nykyisemme on kuitenkin monessa suhteessa meille niin passeli, että parempaa on vaikeaa löytää. Mieshän jää Abujaan vielä muutamaksi viikoksi nyt, joten jos jotain aivan mahtavaa tulee vastaan sinä aikana, niin harkitsemme vielä muuttoa, mutta en kyllä usko että tuollaista ihmettä tapahtuu.

 

Blogini jää nyt kesätauolle, enkä itse asiassa ole aivan varma, jatkanko blogin kirjoittamista enää syksyllä. On tuntunut siltä, että uutuudenviehätys alkaa kadota niin Nigeriassa asumisesta kuin blogin kirjoittamisestakin. Mutta saa nyt nähdä, miltä syksyllä tuntuu.

 

Loppukevennykseksi nigerialaisaiheinen vitsi. Ei ole tarkoitus olla rasistinen, mutta kai kaikissa vitseissä piilee totuuden siemen...

 

Mies kuoli ja joutui helvettiin. Siellä hän saa selville, että jokaisella maalla on oma helvettinsä, ja hän päättää valita vähiten tuskallisen. Hän menee saksalaiseen helvettiin ja kysyy millaista siellä on. Hänelle sanotaan: "Ensin sinut laitetaan tunniksi sähkötuoliin. Sitten joudut makaamaan piikkimatolla toisen tunnin. Sitten saksalainen paholainen tulee ja ruoskii sinua lopun päivää."

 

Miehestä se ei kuulostanut hyvältä, joten hän päätti jatkaa matkaa. Hän meni käymään amerikkalaisessa ja venäläisessä ja monessa muussa helvetissä, mutta ne olivat kaikki samanlaisia kuin saksalainen helvetti. Sitten hän tulee nigerialaiseen helvettiin ja näkee pitkän jonon ihmisiä odottamassa sisäänpääsyä. Ällistyttävää, hän ajattelee. Mitä täällä tapahtuu?

 

"Ensin sinut laitetaan tunniksi sähkötuoliin. Sitten joudut makaamaan piikkimatolla toisen tunnin. Sitten nigerialainen paholainen tulee ja ruoskii sinua lopun päivää", kertoo joku. "Mutta sehän on ihan sama kuin muissa helveteissä. Miksi niin monet ihmiset haluavat juuri tänne?" mies ihmettelee. Toinen mies sanoo: "Ensinnäkään täällä ei koskaan ole sähköä, joten sähkötuoli ei toimi. Toisekseen piikkimaton naulat on maksettu, mutta tavarantoimittaja ei koskaan toimittanut niitä, joten matolla on itse asiassa mukavaa nukkua. Ja kaiken lisäksi nigerialainen paholainen on entinen valtion virkamies, joten hän vain tulee leimaamaan kellokorttinsa ja menee sitten takaisin kotiin."