Ei suvivirttä meillä sentään laulettu, mutta muuten oli samanlaista hilpeyttä ja haikeutta kuin koulun lopettajaisissa yleensä. Hassua vaan, että olin nyt ensimmäistä kertaa seuraamassa touhua toiselta puolelta eli opettajana.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Eilen illalla meillä oli juhlalliset valmistujaiset Junior High’n ja Senior High’n päättäville oppilaille. Amerikkalaistyyliset kaavut ja hassut hatut ja kaikki. Tänään oli koululla enää lyhyt seremonia, jossa jaettiin todistuksia eri tavoin kunnostautuneille oppilaille (parhaiten käyttäytyvä, ei poissaoloja, eniten tsempannut, hyvä liikunnassa, musiikissa jne.) Sen jälkeen koululaisilla oli vielä omissa luokissaan nyyttikestit.

 

Nyt on oppilaat laskettu kesälaitumille, ja minäkin tulin sen kunniaksi aikaisin kotiin. Huomenna ja maanantaina opettajilla on vielä työpäivä, ja tiistaina meillä on Fun Day, eli jonkinlainen henkilökunnan virkistyspäivä ennen loman alkamista.

 

Nyt on vähän hassu olo. Vuosi opettajana on takana. Monenlaista on koettu ja opittu, ja tämä on varmasti hyödyllinen työkokemus riippumatta siitä, mikä minusta tulee isona. Päällimmäisenä tunteena juuri nyt on kasvanut kunnioitus opettajan ammattia kohtaan sekä toive siitä, etten ole aiheuttanut pysyviä traumoja kenellekään oppilaista… Myös helpotuksen tunne on siellä jossain, mutta se tulee esille ehkä vasta sitten kunhan pääsen kunnolla rentoutumaan ja tajuamaan, että kouluvuosi tosiaankin on ohi.

 

Nyt olen alkanut miettiä, mitä teen kaikella sillä vapaa-ajalla, mitä minulla pian on. Olen listannut ainakin seuraavia vaihtoehtoja: istua pihalla lukemassa, järjestellä kotia, siivota sähköpostia, harjoitella tennissyöttöä, etsiä uusi räätäli, leikata naistenlehdistä ruokaohjeita talteen, tehdä inventaariota ja listata Suomesta kesälomalla hankittavia asioita… Eiköhän tekemistä löydy, jos vain saan itseni sohvalta ylös. Ja välillä pitää ehtiä ihan vain olemaan.

 

Ps. Maanantain kontrollikäynnillä lääkäri ei edes testannut mitään, kysyi vain mikä oli vointi. Vatsatauti helpottikin heti antibiootit aloitettuani, ja mitään muita oireitahan ei ollutkaan. Eli terveenä taas, kai.