Eilen olimme taas saman asunnonvälittäjän kanssa katsomassa kahta asuntoa. Tuo asunnonvälittäjä puhui muuten tosi epäselvää englantia, emmekä millään meinanneet ymmärtää mitä hän sanoi. Täällähän on ihan oma tyyli/aksentti puhua englantia, ja menee varmaan jonkin aikaa ennen kuin siihen tottuu.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

No, jokatapauksessa välittäjä tuntui lopulta ymmärtäneen, että etsimme pientä asuntoa. Hän vei meidät katsomaan kahta kaksiota, joista periaatteessa molemmat olivat ihan ok. Toinen niistä oli jopa kalustettu, ja molemmat olivat kohtuuhintaisia. Pidimme silti enemmän siitä ihan ensimmäisestä compound-asunnosta, ja olemmekin nyt päättäneet ottaa sen. Oli kuitenkin hyvä käydä katsomassa muitakin paikkoja, niin että on jotain vertailupohjaa.

 

Se piha, josta siinä ensimmäisessä asunnossa alun alkaen valitin, osoittautuikin ihan ok:ksi muihin näkemiimme asuntoihin verrattuna. Compoundissa on myös se hyvä puoli, että se on suurehko aidattu alue, jossa (oman pihan lisäksi) voi jaloitella ympäriinsä, siellä on yhteinen grillauspaikka ja tenniskenttäkin löytyy. Mikään näistä muista katsomistamme asunnoista ei sijainnut compoundissa, vaan ne olivat itsenäisiä asuntokomplekseja, joissa aidatulle alueelle mahtui lähinnä vain itse talo, laatoitettu pikku piha ja korkeintaan pari hassua puuta tai pensasta. Olisi voinut tulla ahtaan paikan kammo, jos ei yhtään pääsisi jaloittelemaan eikä ympärillä olisi melkein mitään vihreää.

 

Kaikki nämä talothan ovat siis aidattuja ja vartioituja, ja korkean muurin päällä on vielä piikkilankaa. Aluksi se näytti aika hurjalta, mutta nyt siihen alkaa jo tottua.

 

Tänään meidän piti sitten mennä sopimaan tästä asunnon vuokraamisesta, mutta kun saavuimme compoundin toimistoon, siellä ei ollutkaan ketään asianosaista paikalla. Meitä kehotettiin tulemaan uudestaan huomenna. Afrikkalaista mentaliteettia? Olemme kuitenkin yrittäneet viestittää, että haluamme asunnon, joten toivottavasti he eivät anna sitä kenellekään muulle.

 

Hukkareissussa oli kuitenkin se hyvä puoli, että pääsimme näkemään asunnon vielä uudestaan. Se vaikutti edelleen hyvältä. Ja kuuluuhan siihen asuntoon pikkuruinen terassikin, tosin en viimeksi sitä juuri noteerannut kun se on niin pieni.

 

Yritän laittaa vaikka asunnosta kuvia tänne sitten joskus kunhan pääsemme muuttamaan.