Tämä turvallisuus mietityttää jonkun verran. Ensivaikutelmani oli että täällähän on paljon turvallisempaa kuin etukäteen oli kuvitellut. Sitten sitä jo alkoi kuvitella, että eihän täällä ole mitään hätää asuessa, ja omat turvallisuushuolet tuntuivat jo itsestäkin vähän naurettavilta. Sitten toisaalta kuitenkin muiden ulkomaalaisten kanssa puhuessa nämä turvallisuusasiat nousevat puheenaiheeksi vähän väliä, ja kokeneempikin väki muistaa aina mainita turvallisuusseikat.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Olenkin tullut siihen tulokseen, että täällä voi elää lähes normaalia elämää, mutta turvallisuusseikat on kuitenkin otettava huomioon koko ajan. Yritän muistuttaa itselleni (ja miehelle) vähän väliä, ettei pidä tuudittautua siihen uskoon, että täällä on yhtä turvallista kuin Euroopassa. Vääränlainen huolettomuus voi kostautua hyvin pian. Kun mitään pahaa ei satu, voi hyvin helposti alkaa kuvitella että täällä ei mitään vaaroja olekaan, mutta se on harhaa. Ryöstöistä, murroista ja huijauksista kuitenkin silloin tällöin kuulee.

 

Täytyy olla huono tuuri jos joutuu suoranaisesti ryöstetyksi, mutta huijausyritysten kohteeksi täällä joutuu ihonvärinsä takia varmasti koko ajan, pienemmässä ja suuremmassa mittakaavassa. Tyypillisiä esimerkkejä ovat jonkun palvelun tai tuotteen hankkiminen, josta joutuu maksamaan etukäteen ja jälkikäteen ei sitten kuulukaan mitään. Tällä hetkellä esimerkiksi mietin että tuleekohan meille koskaan mitään internettiä, vai onkohan meitä huijattu tässä asiassa... Suuri osa ihmisistä on tietysti rehellisiä, mutta aina on niitä jotka yrittävät hyötyä rikkaista valkoisista.