Menneenä viikonloppuna meille tarjoutui tilaisuus lähteä vierailemaan kauan haaveilemassani Yankarin kansallispuistossa. Eräs ystävä oli menossa sinne ja kysyi mukaan. Meitä oli kaksi täyttä autollista porukkaa. Lähdimme matkaan perjantaina aamupäivällä ja palasimme sunnuntai-iltana.

 

Yankarissa on kaksi vetonaulaa, ja jo perjantai-iltana pääsimme kokemaan niistä ensimmäisen. Wikki Warm Spring on vuorenseinämästä pulppuileva lähde, jonka vesi on peilikirkasta ja 31-asteista! Sinne oli aivan uskomattoman ihanaa pulahtaa. Varsinkin aamuisin ja iltaisin, kun veden lämpötila oli ilman lämpötilaa korkeampi, oli mahtavaa käydä uimassa. (Arvaa paleliko vedestä ylösnoustessa!)

 

Toinen näkemisen arvoinen seikka Yankarissa ovat tietysti kansallispuiston eläimet. Jo hotellin alueella käyskenteli villisikoja ja paviaaneja, mutta safarilla voi hyvällä tuurilla nähdä enemmänkin eläimiä. Lähdimme koko porukalla safarille lauantaina puoliltapäivin, mutta meillä ei silloin ollut kovin paljon tuuria. Näimme ”vain” kahdenlaisia antilooppeja, apinoita, paviaaneja sekä lintuja.

 

Muutamat meistä halusivat lähteä vielä uudelle safarille sunnuntaiaamuna siinä toivossa että näkisimme elefantteja tai virtahepoja. Lauantai-iltana kuulimme norsujen törähtelyä, ja toiveet hiukan heräsivät jo siinä vaiheessa. Sunnuntaiaamuna heräsimme aikaisin, kävimme uimassa ja puoli kahdeksalta lähdimme jo safarille. Eikä mennyt kauaa, kun törmäsimme elefanttilaumoihin! Täytyy sanoa, että näky oli aika henkeäsalpaava, kun ensimmäisen kerran saimme norsut näkyviin. Meillä oli tuuria, sillä näimme paljon elefantteja (useita pikkulaumoja, joista suurimmassa oli ehkä n. 15 eläintä; kymmenkunta aikuista ja muutamia poikasia). Pääsimme myös aika lähelle, vaikka norsut pelkäsivätkin meitä ja lähtivät usein löntystelemään poispäin kun lähestyimme. Lähimmillään olimme ehkä 10-20 metrin päässä.

 

Virtahepoja emme tälläkään kertaa nähneet (olisi ehkä pitänyt olla liikkeellä vielä varhemmin), mutta näimme yhden krokotiilin, kylläkin tosi pitkän matkan päästä. Sunnuntaiaamun safarilla bongasimme vielä myös kolmannen antilooppilajin. Leijoniakin puistossa kuulemma voi nähdä, jos on tosi hyvä tuuri, mutta me olimme jo muutenkin varsin tyytyväisiä päivän saldoon.

 

Yankari oli kiva paikka, mutta en tiedä tuleeko sinne lähdettyä uudestaan pitkän ajomatkan vuoksi. Sinne on Abujasta matkaa lähes 500 km yhteen suuntaan, ja pysähdystaukoineen matkaan meni lähes koko päivä (aktiivista ajoaikaa ehkä n. 7 tuntia). Mies ajoi koko matkan, vaikka minäkin tarjouduin apukuskiksi.

 

Nyt olemme päässeet jo safaritunnelmaan, ja starttaamme ”talvilomalle” torstai-iltana. Matkasuunnitelma on seuraava:

 

5.-6.2. Lähtö Abujasta Addis Abeban kautta Kilimanjaron lentokentälle ja siitä Arushaan

7.-11.2. Safari Serengetin ja Ngorongoron luonnonpuistoissa

12.2. Lento Dar es Salamiin, siellä pari päivää

14.-22.2 Seikkailua Zanzibarin saarella

22.-23.2. Paluu Abujaan

Palaamme suunnitelman mukaisesti Abujaan varhain maanantaiaamuna 23.2.