Mies lähti tänään työmatkalle Etiopiaan. Niillä on Addisissa joku workshop tiistaista perjantaihin, ja huominen sekä maanantai on turistipäiviä. Paluu on sitten ensi lauantaina, joten olen yksin kotona tämän tulevan viikon.

 

Verenpainetta saatiin taas mukavasti koholle tänä aamuna tämän lähdön tiimoilta. Mies lähti aamulla kentälle. Minua ei hirveästi huvittanut lähteä seikkailemaan auton kanssa lentokentälle, joten mies oli kysynyt yhtä meidän keikkakuskia viemään, ja minä jäin kotiin. Olin juuri istahtanut sohvalle ja mietin että mitähän nyt tekisi kun ulkonakin sataa vettä. No ei tarvinnut kauaa istua ja päivitellä. Mies soitti kentältä ja sanoi, että nyt on pientä kriisiä ilmassa. Työpaikka ei olekaan maksanut lentolippuja, eikä hän pääse koneeseen.

 

Hänellä oli toki mukanaan työpaikalta saamansa paperit, mutta kävi ilmi, että ne ei olleetkaan lentoliput, vaan pelkkä varaus. Lentokentällä sanoivat, että hänen olisi pitänyt se tietää, koska lentovarauksessa ei lue lippunumeroa. No, mistäs sen nyt olisi voinut hoksata, kun lentovaraukset ja e-liput näyttävät nykyisin ihan samanlaisilta, ja varausnumero kuitenkin on molemmissa. Sitäpaitsi voisi luulla, että kun työpaikan ihmiset (jotka ovat siellä juuri näitä käytännön asioita varten) sanovat että kaikki on kunnossa ja antavat paperit kouraan, niin että sitten kaikki olisi kunnossa, mutta ei vaineskaan... Kaikki pitäisi ilmeisesti tehdä itse.

 

No, ei auttanut muu kuin minun sännätä lentoyhtiön toimistoon maksamaan lippuja (siinä toivossa että työpaikka maksaa aikanaan takaisin). Kuskimme oli vielä matkalla takaisin kentältä kaupunkiin, ja hän tuli hakemaan minut kotoa niin nopeasti kuin pystyi ja kiidätti lipputoimistoon. Ensin luulimme, että minun pitäisi mennä lentokentälle saakka rahojen kanssa, mutta sitten onneksi löytyi parempi ratkaisu. En varmaankaan olisi ehtinyt kentälle saakka ajoissa. Lentoyhtiön konttorissa ei onneksi ollut jonoa, ja kaikki sujui 5 minuutissa. Heille oli jo kentältä soitettu ja he olivat tietoisia tilanteesta. Ja niinpä mies ehti kuin ehtikin koneeseen, ymmärtääkseni aikalailla viime tipassa. Luulen että työpaikalla saavat asianosaiset kuulla kunniansa matkan jälkeen...