Saimme ostettua tuttavalta käytetyn kannettavan, joten sähköisen kommunikaation ongelmat alkavat vihdoinkin olla takanapäin.

Olemme lähdössä lomalle huomenna. Eihän kesälomasta tosin ole vielä kovin pitkä aika, mutta ensi viikon alkuun sattuu muslimien pyhäpäiviä sekä Nigerian kansallispäivä, joten se mahdollistaa pienelle matkalle lähdön. Suuntaamme Ghanaan. Viivymme Accrassa yhden yön ja rantalomakohde Elminassa 4 yötä. Takaisin palaamme siis keskiviikkona.

Tästä matkasta oli ollut puhetta jo kauan, mutta kaksi viikkoa sitten havahduin siihen tosiseikkaan, ettemme ole vielä varanneet lentoja tai hotellia tai hankkineet viisumia (afrikkalainen elämäntyyli ilmeisesti tarttuu). No ehdimme kuitenkin aivan hyvin hoitaa kaiken. Viime viikolla haimme lopulta viisumia, ja minun mielestäni oli jo vähän kiirekin. Kuitenkin suurlähetystön virkailija huomautti hiukan närkästyneesti, että "you guys always come so early"!

Kodinhoitajamme oli toistaiseksi viimeistä päivää töissä eilen, ja jäi nyt äitiyslomalle. Maksamme paikalliseen tapaan 6vk vapaan, mutta olen kyllä sanonut hänelle, että saa olla kauemminkin poissa jos haluaa, tosin palkatta. Eiköhän hän kuitenkin palaa hommiin melko pian jos kaikki menee hyvin. Siihen saakka saamme kuitenkin itse tarttua moppiin pitääksemme torakat poissa.