Ei pitäisi nuolaista ennen kuin tipahtaa... Eli ne tietoliikenneongelmat ei vielä silloin ihan hellittäneetkään. Internet-sopimuksemme nimittäin vanheni sillä aikaa kuin olimme lomalla. Se ei tietenkään tullut yllätyksenä, mutta emme vain olleet ehtineet hoitaa asiaa ennen Ghanaan lähtöä, koska saimme tietokoneen vasta vähän ennen reissua. Sitten kun tulimme lomalta (siitä oma juttunsa ihan pian tulossa) niin edessä oli uuden internetin etsintä. Emme olleet oikein tyytyväisiä edelliseen yhtiöön, joten päätimme kokeilla uutta. Mies (ja osittain minäkin) vietti koko viime perjantai-iltapäivän tämän uuden palveluntarjoajan konttorissa yrittäen ostaa haluamaamme tuotetta. Nigerialaisen byrokratian mukaisesti häntä palloteltiin ensin jonosta toiseen ja henkilöltä toiselle. Lopulta joku sai sanottua, että hän tarvitsee mm. passikuvan ja kopion passista voidakseen avata liittymän. Siinä vaiheessa mies joutui siis lähtemään kotiin hakemaan näitä asioita ja sitten minä liityin kotoa seuraan.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Menimme takaisin konttorille. Ensin jonotimme yhdessä jonossa, ja sen päätteeksi tiskillä täytimme jonkun lomakkeen. Sitten lomakkeen kanssa piti mennä toiseen jonoon, jotta pääsisi maksamaan tuotteesta. Maksamisen jälkeen takaisin ensimmäiseen jonoon ja antaa maksukuitti tälle ihmiselle. Siinä vaiheessa kun tämä ilmoitti mihin jonoon seuraavaksi pitäisi mennä, aloimme protestoida ja se auttoikin – pääsimme ehkä yhtä tai kahta jonoa vähemmällä. Sitten piti vielä mennä seuraavaan jonoon saadaksemme itse tuotteen, ja sitten piti mennä toiseen kerrokseen ja jonottaa siellä... Ja koko pieni konttori oli täynnä ihmisiä jotka yrittivät pujotella jonosta toiseen. Voisiko asian vielä monimutkaisemmaksi tehdä?

 

Lopulta pääsimme lähtemään kotiin ja meille sanottiin että internet-yhteys aktivoitaisiin 24 tunnin sisällä. Arvatkaa aktivoitiinko. No ei. Mutta ihmeeksemme sunnuntaina (ehkä 48 tunnin kuluttua) sitten yhteys alkoikin pelata, ja on toiminut ihan kohtalaisesti tähän saakka. Yhteys taitaa jopa olla jonkin verran entistä nopeampi. Joten ehkä jonottaminen kannatti sittenkin!