Nyt on vähän enemmän aikaa kirjoittaa. Eli aloitetaan ihan alusta.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Matka sujui ihan hyvin. Ensimmäistä kertaa oikein isossa lentokoneessa tämä maalaistyttö oli ihan ihmeissään, ja matka meni nopeasti elokuvia katsellessa ja tetristä pelatessa. Saapumisselvitykset lentokentällä sujuivat kohtuullisen nopeasti ja kaikki neljä matkalaukkua saapuivat perille. Miehen työpaikan autonkuljettaja oli meitä vastassa ja hän kuskasi meidät kentältä hotelliin. Hotellikin on varsin ok, lähes eurooppalaista tasoa vastaava. Siisti huone, suihkusta tulee lämmintä vettä, eikä sähkökatkoja ole ollut.

 

Eilinen päivä meni minun osaltani täällä hotellilla, miehen ollessa työpaikalla. Tutustuin hotellin tiloihin ja lepäilin huoneessa. Kotirouvafiilikseen pääsin silittämällä paitoja.

 

Tänään olin ensimmäistä kertaa hotellin ulkopuolella ja vieläpä omin päin. Jännitti kyllä miten menisi, mutta kaikki sujui kuitenkin hyvin. Hotellin tilaamalla taksilla oli turvallista matkustaa, ja taksikuski oli oikein huolehtivainen. Mitä tahansa taksia ei kuitenkaan kuulemma kannata ottaa lennosta.

 

Autokanta näyttää täällä olevan vaihteleva. Huoneemme ikkunan alla kulkee vilkkaasti liikennöity tie, jolla kulkee niin vanhoja kuin uusiakin autoja. Tiet ovat täällä hyvässä kunnossa, niin kuin olimme etukäteen kuulleetkin.

 

Hotellin ikkunasta muuten näkyy kerrostaloja ja muita moderneja rakennuksia, mutta myös pyöreistä majoista rakennettu pikkukylä. En usko että nuo mökit on rakennettu savesta, eikä kattokaan ehkä ole olkea, mutta muuten ne näyttävät kyllä juuri sellaisilta kuin afrikkalaisten asumukset usein kuvataan. Eilen näin tuon mökkikylän pihalla naisen kantavan suurta astiaa päänsä päällä, ja tänään näin myös tienvarressa yhden pojan kantavan jotain päänsä päällä pitämättä edes käsillä kiinni. Ei mahtaisi meikäläiseltä onnistua!

 

Ilma täällä on kostea. Lämpötilaksi veikkaisin n. 20-25 astetta eli ei liian kuuma, mutta ilmankosteus tekee oman osansa. Täällä on menossa sadekausi. Eilen oli poutaa, mutta tänään oli oikein kova sade- ja ukkoskuuro, joka meni tosin nopeasti ohi. Sisätiloissa on viileää tehokkaan ilmastoinnin takia, ja minä joudunkin kulkemaan villatakki päällä jotta tarkenen sisällä. Pitihän se arvata että palelisin täälläkin!

 

Se työhaastattelu sitten. Olin kuullut että eräs kansainvälinen koulu täällä etsii musiikinopettajaa. Laitoin sitten sähköpostia sinne koululle muutama viikko sitten, ja nyt sain sitten tosiaan kutsun työhaastatteluun. Se oli tänään, ja haastattelun jälkeen minulle tarjottiin työpaikkaa. Se olisi melkein kokopäiväinen työ (17 opetustuntia viikossa) koulun ainoana vakituisena musiikinopettajana, oppilaiden ikähaitari 5-16 vuotta. Eli työpaikka järjestyi heti (olin ainoa hakija), ongelma on vain se, etten ole mikään musiikinopettaja enkä ole ihan varma haluanko sellaiseksi tullakaan. Toisaalta en tiedä, voinko ruveta nirsoilemaan kun en tiedä miten helppo olisi saada muutakaan työtä. Lupasin vastata viikon sisällä otanko työn vastaan. En yhtään tiedä mitä teen...

 

Ps. En tiedä miksi fontti vaihtuu itsestään kesken tekstin, mutta en nyt jaksa tapella sen kanssa.