Pikainen päivitys ennen kuin siirryn unten maille keräämään voimia uuteen viikkoon.

 

Kiitos tavaroiden rahtaamista koskevista vinkeistä. Paneudumme asiaan taas vähän myöhemmin; nyt on helmikuun loman suunnittelu vienyt ajatuksemme. Maksoimme perjantaina lentoliput, joten nyt ollaan jo sen verran lähempänä matkan toteutumista, että uskallan paljastaa lomakohteemme. Alunperinhän olimme lähdössä naapurimaahan Kameruniin sekä Kamerunin naapurimaahan Gaboniin. Matka osoittautui kuitenkin yllättävän kalliiksi, sekä myös hiukan hankalaksi, kun nämä eivät ole mitään tavallisia turistimaita. Tietoa oli hankala löytää netistä, emmekä saaneet varsinkaan Gabonin kohdalla selville oikein mitään. (Gabonissa on kuulemma hienoja kansallispuistoja, mutta niihin pitää melkein mennä jonkin matkatoimiston kautta. Emme saaneet yhteyttä paikallisiin matkanjärjestäjiin, ja kansainvälisten retkifirmojen hinnat olivat korkeita.)

 

Kun sitten ynnäilimme lentolippujen ja muita kustannuksia, niin saimme selville, ettei tästä tulisikaan mikään halpa reissu naapurimaahan. Niinpä ryhdyimme tarkastelemaan myös muita mahdollisia kohteita, ja kuinka ollakaan, saimme selville että samalla hinnalla pääsemme Tansaniaan saakka! Eli nyt olemme sitten lähdössä 2 viikoksi Tansaniaan: suunnitelmissa on ensin 5 päivän safari maan pohjoisosissa (Serengetin ja Ngorongoron luonnonpuistot), sen jälkeen piipahdus Dar-es-Salaamissa, josta edelleen Zanzibarin saarelle chillailemaan. Zanzibarilla on hienoja rantoja, sekä mm. mausteplantaaseja, joten nyt pääsemme kirjaimellisesti niin pitkälle kuin pippuri kasvaa.

 

Tansania on ehkä hiukan ”tylsä” ja kovin perinteinen afrikkalainen lomakohde, mutta se tuntuu tässä vaiheessa ja täältä katsottuna houkuttelevalta, mukavalta ja helpolta vaihtoehdolta. Olen ihan varma, että Kamerun ja Gabon olisivat myös vierailun arvoisia kohteita, mutta kuitenkin Tansania on sellainen must-kohde, joten kun liikutaan samoissa hintaluokissa, niin valinta ei ollut vaikea. On myös mukava päästä katsomaan, miten Itä-Afrikan meininki eroaa länsiafrikkalaisesta. Tansaniaan matkustamisen tekee helpoksi se, että Ethiopian Airlines, joka käsittääkseni on hyvä ja luotettava lentoyhtiö, aloitti hiljattain lennot Abujaan. Niinpä nyt pääsemme Abujasta suoralla lennolla Addis Abebaan ja siitä edelleen Tansaniaan. On suuri helpotus, ettei tarvitse mennä ensin Lagosiin ja seikkailla sieltä eteenpäin. Lähdemme matkaan torstai-iltana 5.2. joten enää vajaat pari viikkoa matkaan. Odotan innolla! Pitää vielä tosin hankkia viisumit ja tehdä muita matkavalmisteluja, mutta sehän on (melkein) vain kivaa.

 

Muuten tänne ei mitään ihmeempää. Eilen olimme vuoden ensimmäisessä hash-juoksussa, ja sen jälkeen oli vielä vuodenaloittajaisbileet. Hyvää ruokaa ja mukavaa yhdessäoloa. Miesten pukukoodi illan tilaisuutta varten oli shortsit, lenkkarit, kauluspaita ja kravatti. Kiitettävän moni olikin sonnustautunut kyseiseen asuun. Naisilla oli vapaampi tyyli.

 

Viime viikonloppuna elvytimme tennisharrastusta oikein kunnolla miehen työkavereiden kanssa. Pelasimme nelinpeliä 4 tuntia lähes tauotta! Olin ihan poikki sen jälkeen. Olin paikalla ainoana naisena, mutta pärjäsin mielestäni ihan kohtuullisesti. Miehen kollegatkin kehuivat, että pelitaitomme olivat kehittyneet. Emmehän me tietenkään heille, vuosia tai vuosikymmeniä harrastaneille pärjää mutta kun sekoitimme joukkueet niin että mies ja minä pelasimme eri puolilla, kukin toisen kokeneemman pelaajan kanssa, niin saimme ihan hyvät matsit aikaan. Kehitystä on tapahtunut toisellakin tavalla: Olimme suorassa auringonpaisteessa 4 tuntia keskellä päivää (mikä tietysti sinänsä on tyhmää) ja aurinkorasvan suojakerroin oli vain 10-15, emmekä silti palaneet!