Nyt on mennyt lähes 2kk siitä kun viimeksi kirjoitin, ja kesäloma on ohi. En taida osata pysyä kokonaan erossa blogista, joten täällä sitä taas ollaan. Päivitän jos ja kun jaksan; ehkä en niin tiiviissä tempossa kuin viime vuonna.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kesäloma oli mukava ja rentouttava. Vaikka loppuajasta aloinkin jo kaivata jotain rutiineja elämään, niin silti ajatus Abujaan paluusta ei oikeastaan kauheasti houkutellut. Mietin jonkun verran miksi oikeastaan olimme päättäneet jäädä vielä toiseksi vuodeksi. Mutta kuinka ollakaan, paluu olikin odotettua mukavampaa. Amsterdamissa tapasin samalle lennolle tulossa olevia tuttuja, ja se jo osaltaan loi kotoisuuden tunnetta. Abujan lentokentältä keskustaan ajellessa oli jo vähän sellainen olo niin kuin olisi kotiin tulossa. Ainakin nyt väliaikaiseen kotiin.

 

Kyllähän tässä olossa täällä on koko ajan sellaista väliaikaisuuden tunnetta, eikä sitä varmaankaan vähennä se, että jo nyt alkaa ajoittain olla sellainen lähtölaskentatunnelma: puoliväli ohitettu ja "enää" 11kk lähtöön. Toisaalta 11kk on kuitenkin vielä pitkä aika, ja olisi syytä unohtaa nuo lähtöajatukset nyt tyystin ja keskittyä tähän hetkeen. Edessä on vielä paljon uusia kokemuksia, ja juuri nyt täällä olo tuntuu ihan hyvältä.

 

Ensimmäinen viikko on mennyt rauhallisesti. Uuteen työhön opettelu on ollut mielenkiintoista, mutta vienyt mehut siinä määrin etten ole oikein jaksanut tehdä mitään muuta. Salsakin on saanut vielä odottaa, mutta ensi viikolla pitää päästä taas tanssimaan... Tennisharrastus on sen sijaan jo täydessä käynnissä, mutta äkkiseltään kuumuus uuvuttaa (ja 2kk laiskottelu kostautuu) enkä jaksa juosta pallon perässä samalla tavalla kuin ennen lomaa.

 

Sadekausi jatkunee kai vielä n. kuukauden verran. Sateet tulevat lähinnä iltaisin mutta toisinaan päivälläkin tihkuttaa. Lämpötilat ovat pilvisinä päivinä alle 25 astetta, kirkkaina päivinä kuten eilen on kuuma.

 

Tietokoneen kanssa on ongelmia, joten olemme olleet hiukan eristyksissä ulkomaailmasta. Mm. skype ei toimi muuten kuin chattiversiona. Ratkaisua ongelmaan etsitään, mutta sitä ennen yhteydenotot voivat olla satunnaisia. Ongelma on siis tällä kertaa meidän omassa koneessa, ei esim. nettiyhteydessä. Että joskus näinkin.