Nyt olen antanut kaikille oppilaille ensimmäiset arvosanat. Minusta arvosanojen antaminen musiikissa on ylipäänsäkin melko tarpeetonta, mutta kun se nyt kuitenkin on tehtävä, niin eihän sille mitään voi. Arvosanat piti antaa siis ihan kaikille oppilaille, jopa niille 5-vuotiaillekin. Yritä niitä nyt sitten jotenkin arvioida, ja kun en vieläkään muista kaikkien nimiä, niin olihan se vähän arpomista. Toivottavasti oppilaat (eikä vanhemmat) eivät ota numeroita niin vakavasti. Olin kyllä luullakseni melko kiltti.

Työviikko on ollut muutenkin ollut rankka kun ei yhtään ehtinyt palautua Ghanan matkan jälkeen. Jos ei tarvitsisi huolehtia muusta kuin pelkästä opetuksesta, niin homma olisi ehkä paremmin hanskassa, mutta koulun arjessa on nähtävästi niin paljon kaikkea muutakin, mikä pitää ehtiä tekemään opetuksen ohella: on kaikenlaisia kokouksia ja aina jotain ylimääräistä hässäkkää. Joulujuhlaohjelmaakin pitäisi alkaa suunnittelemaan.

Viikonloppu tulee siis tarpeeseen. Olen pitänyt periaatteenani lähteä perjantaisin töistä heti opetuksen päätyttyä, mutta huomenna on kyllä rikottava tämä lupaus, kun ensi viikon alussa on taas pari erinäistä deadlinea...