Sain joku viikko sitten päähänpiston, jota olen myöhemmin ajoittain katunut. Keksin nimittäin, että järjestäisimme koululla Idols-laulukilpailun.Ajatuksena oli, että alkukarsintojen perusteella valitsisimme kolme finalistia, jotka sitten laulaisivat kevätkonsertin yhteydessä, ja yleisö saisi äänestää voittajan. Muut opettajat olivat ajatuksesta innoissaan (ehkä jopa enemmän kuin minä), joten ryhdyimme sanoista tekoihin.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Tällä viikolla aloitimme sitten karsinnat. Oppilaat ovat ihan intona näistä karsinnoista, ja jopa yläluokkien oppilaat ovat yllättäneet osallistumalla karsintoihin. Ajattelin etukäteen, että he ehkä pitäisivät koko juttua liian lapsellisena. Karsintojen koordinointi ailahtelevaisten kollegojen kanssa on ollut hiukan työlästä, ja muutenkin Idols on tietenkin teettänyt sen verran ylimääräistä työtä, että olen ihan oikeasti aina välillä katunut tätä ideaani.

 

Mutta sitten toisaalta, on hauskaa, että oppilaat (ja opettajatkin) ovat niin innoissaan, ja koelaulut ovat tuoneet muutamia mukavia yllätyksiä. Erityisesti juuri nuo yläluokkien oppilaat, jotka ovat muuten niin haluttomia laulamaan, ovat yllättäneet positiivisesti. Oppilaiden joukosta on löytynyt lahjakkuuksia, jollaisia en tiennyt heissä olevankaan. Varsinkin tänään yksi yläluokan pojista sai meidät tuomarit haukkomaan henkeä ihastuksesta.

 

Jatkamme semifinaaleihin ensi viikolla, ja sitten jäämme kiinnostuneina odottamaan finaalia.