Piti ihan blogimerkinnöistä tarkistaa, ettei siitä ole kuin kolme viikkoa kun viimeksi olin lääkärissä, ja nyt jo saadaan jatkoa sairaskertomukselle. On ollut vähän flunssainen olo jo jonkun aikaa, mutta vasta pari viimeistä päivää on ollut kunnolla heikohko olo. Eilen illalla nousi kuume, mikä sai minut lähtemään lääkärille tänään. Minulle ei nimittäin nouse kuume kovin helposti.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tänään lääkärille oli pitkä jono, ja ehdin jo ajatella että olipa tyhmää tulla tänne notkumaan, kun kysymys on todennäköisesti tavallisesta flunssasta (tänään ei ole edes ollut kuumetta). Mutta kuinkas ollakaan, laboratoriotulokset paljastivat jälleen malarian sekä jonkun hengitysteiden/keuhkoputken tulehduksen (selittää juilimisen keuhkoissa kun hengittää syvään). Joten nyt ollaan lääkekuurilla taas vaihteeksi.

 

Alkaa jo vähän kyllästyttää, kun ei noita antibiootteja nyt haluaisi ihan huvikseenkaan syödä. Ensimmäisen reilut puoli vuotta olin niin terveenä täällä, mutta nyt pääsiäisen jälkeen on tuntunut siltä, että on vähän väliä jotain pientä vaivaa. Veikkaan kyllä, että näillä malariatartunnoilla on yhteys sadekauteen, sillä hyttysiä on enemmän kuin kuivana aikana.

 

Olisin toivonut että ajan mittaan kehittyisi vastustuskyky näitä paikallisia bakteereja ja malariaakin vastaan, mutta heikolta näyttää toistaiseksi. Monilla paikallisillahan on kehossa jatkuvasti malariaa, ja siihen ilmeisesti kehittyy ajan kanssa jonkinlainen immuniteetti.