Jos tähän ensimmäisen Nigeria-syksyn päätteeksi pitäisi tehdä jonkinlaista yhteenvetoa, niin voi tosiaan sanoa että olo täällä on alkanut viime viikkoina tuntua mukavammalta, ja ajoittain on jopa sellainen olo, että ehkä täällä voi vaikka viihtyäkin! Plussaa ovat viime aikoina olleet mm. seuraavat asiat:

-         Työt sujuvat ihan mukavasti ja rutiinilla (vaikka en edelleenkään tunne kutsumusta opettajan ammattiin)

-         Mukava harrastus (=salsa) löytynyt<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

-         Autoilu helpottaa elämää

-         Tuttavapiiri on kasvamaan päin

 

Alkushokista selvittyäkin seuraavat asiat aiheuttavat kuitenkin säännöllisen epäsäännöllisesti huolta/ärsytystä:

-         Liikenteen turvattomuus

-         Erilaisten trooppisten ja muiden sairauksien riski sekä sairaanhoidon kyseenalaisuus

-         Se aikakäsitys ja muu systeemien puute... (vaikka kuinka yrittää ymmärtää, niin silti ei vain voi käsittää miksi ihmiset eivät tee asioita niinkuin ovat luvanneet)

-    Ajoittain toistuva turhautuneisuus opettajan työhön

 

Luulenpa että blogini vaikenee nyt hetkeksi. Koska tämä on Afrikka-blogi, en ole ajatellut vaivata itseäni liiemmin sen päivittämisellä silloin kun olen muualla, vaikka eihän sitä koskaan tiedä jos iskee tarve kirjoittaa. Kiinnostuneet voivat tarkistaa matkasuunnitelmani lokakuun 8. päivän merkinnästä. Tutuille tiedoksi: Suomessa ollessani minua tavoittanee taas vanhasta tutusta Suomi-numerosta.

 

Samalla käytän tilaisuuden hyödykseni ja toivottelen kaikille iloista joulun odotusta ja mitä parhainta joulumieltä! Palaan linjoille viimeistään ensi vuoden alussa.