Lukutoukka-mieheni on pitänyt huolen siitä, että kirjahyllyyn jo on kertynyt kiitettävästi Afrikka- ja Nigeria-aiheista tieto- ja kaunokirjallisuutta. Minunkin on tarkoitus niitä kirjoja lukea, mutta homma on vielä aika alkutekijöissään. Kuvittelen että lähtöön on vielä kauan aikaa, vaikka 3kk hurahtaa varmaan ohi ennen kuin huomaankaan. Pitäisi nyt todellakin tarttua noihin opuksiin. Sopeutumista uuteen paikkaan varmaan auttaisi ennalta hankittu tieto.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kirjahyllystä löytyvät mm. seuraavat teokset:

 

Lonely Planet: <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />West Africa

-         Lähinnä turisteille suunnattu opus, joka kattaa koko Länsi-Afrikan, joten Nigeriaa koskeva osuus on pienehkö, mutta tästä on varmasti hyötyä etenkin jos matkustelemme naapurimaissa. Kirjassa on myös hyödyllisiä osioita mm. länsi-afrikkalaisesta kulttuurista, ruoasta, trooppisista sairauksista sekä yleisiä matkustusohjeita.

 

Lizzie Williams: Nigeria. The Bradt Travel Guide.

-         Matkaopas, joka sisältää hyödyllistä tietoa myös Nigeriassa pidempään viihtyville.

 

F. Rodd, J. Kidd, W. Cohen & T. Noda: Around and about Abuja

-         Abujassa asuvan 4 ulkomaalaisen naisen kirjoittama yksityiskohtainen opas pääkaupungista. Sisältää paljon osoitteita ja puhelinnumeroita sekä konkreettisia ohjeita ja vinkkejä Abujaan saapuvalle. Ottaa hyvin huomioon sinne pysyvästi muuttavat.

 

Ryszard Kapuscinski: The Shadow of the Sun

-         Puolalaisen kirjailijan tarinoita hänen huimapäisiltä retkiltään eripuolilla Afrikkaa

 

Chinua Achebe: Things fall apart

-         Nigerialaisen kirjailijan romaani