Edellisestä blogimerkinnästä tuli niin pitkä, että aloitin uuden merkinnän vaikka tämäkin liittyy autoihin, tarkemmin sanottuna automme myyntiin. Kuulumme sellaiselle Abujan expatien sähköpostilistalle, jossa ilmoitellaan kaikkea mahdollista osto- ja myyntiartikkeleista menovinkkeihin. Listalla on kuitenkin diplomaattien lisäksi myös muita yrittäjiä...

Viime viikolla mieheni vastasi yhteen listalla olleeseen ilmoitukseen, jossa haluttiin ostaa auto. Ostaja oli kiinnostunut, ja ilmoitti suunnilleen saman tien haluavansa ostaa automme. Tämä ei tosin vielä ollut edes nähnyt autoa, mutta sanoi voivansa heti maksaa puolet summasta etumaksuna. Sitä varten hän tarvitsivat tilinumeromme. Tässä vaiheessa alkoivat hälytyskellot soida. Perussääntö Nigeriassa on, että ei KOSKAAN pidä antaa tilinumeroa kenellekään. Niinpä mieheni perui kaupat, ja päätimme jäädä etsiskelemään muuta ostajaa (joka löytyikin vielä samalla viikolla).

Muutama päivä myöhemmin samaiselle sähköpostilistalle ilmestyi useampi varoitus ihmisiltä, jotka olivat meinanneet tehdä kauppaa samaisen henkilön kanssa. Joku oli mennyt niinkin pitkälle, että oli antanut tilinumeronsa, ja sitten saanut ”pankista” ilmoituksen kännykkäänsä että etumaksu on tullut tilille. No, mitään etumaksua ei tietenkään ollut maksettu, vaan tämä huijari oli koko homman takana, ja toivoi saavansa huijattua itselleen ilmaisen auton. Onneksi kukaan ei tainnut lopulta kuitenkaan mennä lankaan, vaan huijari jäi nuolemaan näppejään.