En mennyt tänään töihin huonon olon vuoksi. Tauti on todennäköisesti tavallinen flunssa + mahatauti, mutta kävin kuitenkin kaiken varalta lääkärissä tänä aamuna. Heidän laboratoriotyöntekijänsä oli lomalla, joten he eivät voineet ottaa mitään kokeita. Määräsivät kuitenkin kasan antibiootteja ja muita pillereitä.

Kotimatkalla poikkesin vielä koulun terveydenhoitajalla siinä toivossa, että hän tekisi malariatestin. Halusin varmistaa vielä sen, koska oireet olivat aika samanlaisia kuin miehellä silloin kun hänellä todettiin malaria. Terveydenhoitaja oli sitä mieltä, ettei minulla voinut olla malariaa, koska syön Lariamia, mutta testasi kuitenkin. Tulos oli negatiivinen. Lisäksi terveydenhoitaja kertoi omat mielipiteensä minulle määrätyistä lääkkeistä ja marisi siitä ettei kaupungissa ollut kuin pari luotettavaa laboratoriota.

Täällä määrätään lääkkeitä aika ronskilla kädellä, ja joskus tuntuu siltä, että pitäisi olla alan koulutus, jotta voisi itse harkita, mitkä lääkkeistä todellakin ovat tarpeen. Lisäksi eri sairauksista ja niiden ehkäisystä ja hoidosta sekä lääkkeistä on täällä yhtä monta eri näkemystä kuin on lääkäriäkin, joten mistä tällainen tavan talliainen sitten tietää ketä uskoa...

Nyt istun kuitenkin kotona ja toivon että olen huomenna työkunnossa. Tänäänkin on vähän sellainen olo, että olenkohan oikeasti tarpeeksi sairas olemaan kotona. Toisaalta jo eilen vaikea jaksaa koulupäivä läpi, ja illalla nousi kuume. Tänään ei ole ollut kuumetta, ainakaan vielä.