Tänään kävin kaupungilla hoitamassa asioita. Sain hankittua nipun passikuvia, ja lisäksi kiertelin vaatekaupoissa katselemassa matkavaatteita. Aluksi kuvittelin, että voisin hankkia oloihin sopivia vaatteita paikan päältä, mutta sieltä ei kai ole helppo löytää vaatteita, ja olemmekin saaneet ohjeeksi ottaa kaikki tarvitsemamme vaatteet ja kengät mukaan täältä.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Eri seikat Nigeriassa asettavat matka-asuille tiettyjä vaatimuksia. Ensinnäkin ilmasto, joka on kuuma, ja kesällä lisäksi sateinen. Vaatteiden täytyy siis olla kevyitä, mutta toisaalta ehkä sadetta sietäviä vaatteitakin pitäisi olla. Toisekseen iltakäyttöä varten täytyy olla pitkähihaisia ja –lahkeisia vaatteita malariahyttysten takia (hyttyset ilmaantuvat pimeän tullen). Muutenkin siellä täytyy pukeutua konservatiivisemmin kuin täällä, ja ainakin olkapäät, mielellään kai myös käsivarret pitäisi naisilla olla peitettynä. Vaatteiden pitää olla väljiä, sillä nigerialaiset sanovat: "We do not want to see the geography of your body". Hameet saisivat olla pitkänsorttisia, housuja eivät paikalliset naiset kai juuri käytä. Kotona ollessa voin toki pukeutua vapaammin, mutta varsinkin jos sitten sattuisin löytämään sieltä töitä, niin sitten pitäisi myös olla muodollisempaa vaatetusta mukana.

 

Kaupunkiretken tarkoituksena oli siis löytää konservatiivisia kesävaatteita. En tiedä, miten tarkkoja nämä vaatimukset vaatetuksen konservatiivisuudesta ovat, mutta en välttämättä halua pukeutua mitenkään huomiotaherättävästi, kun jo muutenkin tulen erottumaan joukosta aika lailla selvästi. (Mies totesi tässä eräänä päivänä, että tulemme todennäköisesti olemaan Nigerian blondein pariskunta. Luulen että peittävät vaatteet ja aurinkovoide ovatkin uskollisia ystäviämme ainakin alkuun... Miehellä on tapana sanoa, että hänen ihonsa palaa jo säätiedotusta katsellessa.)

 

On vaikea tietää, millaisia vaatteita ja kenkiä sinne pitäisi ottaa mukaan, varsinkin kun mukaan otettavan tavaran määrä on rajallinen. On vähän sellainen olo kuin olisi lähdössä johonkin Miss Universum –kisoihin, ja että ennen lähtöä pitää koota matkapuvusto... Yllätyin kuitenkin positiivisesti kaupungin vaatekauppojen tarjonnasta. Muualtakin kuin Indiskasta löytyi vaatteita, jotka eivät mene aivan pintaa pitkin. Tämänpäiväisen shoppailukierroksen tulos oli kaksi lyhythihaista kangaspuseroa ja yksi hame (jonka konservatiivisuudesta tosin en ole ihan varma, mutta se oli tarjouksessa J Ja yltää se polven yli.) Loput vaatehankinnat saavat odottaa. Pitää ensin kartoittaa oman kaapin sisältö, ja kesävaatteiden alennusmyynnitkin varmaan alkavat pian, jos jaksan vähän odottaa.

 

Maanantaina aloitamme kolmen viikon Lariam-kuurin. Eli kokeilemme nyt sitä pahamaineista malarialääkettä kuitenkin. Toivottavasti ei tulisi mitään oireita, ja voisimme jatkaa Lariamilla, sillä se toinen lääkevaihtoehto on tosi kallis, eikä sitä oikeastaan suositella pitkäjaksoiseen käyttöön.