Odottelemme vielä lopullista lähtölupaa. Sen saamme vasta kun kaikki muodollisuudet (mm. miehen perusteellinen lääkärintarkastus) on hoidettu. Silti olemme aloittaneet lähtövalmistelut. Vuokralaisen etsintä asuntoon on alkanut. Olen jo käynyt hammaslääkärissä tarkistuttamassa hammasrivistöni, ja ensi viikolla menen näöntarkastukseen. Olisi kuulemma suositeltavaa olla varapari silmälaseja mukaan otettavaksi, ja aurinkolasit vahvuuksilla löytyvät myös ostoslistalta.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kuluneella viikolla otimme myös yhden konkreettisen askeleen kohti Nigeriaa: kävimme rokotustoimistossa. Rokotustoimisto on kunnallinen toimisto, jossa saimme ystävällistä palvelua kahdelta sairaanhoitajatädiltä. Kävimme läpi kaikki matkaa varten tarvittavat rokotukset, ja keskustelimme malarialääkkeistä. Lopuksi sovimme rokotussuunnitelmasta ja sain kaksi ensimmäistä piikkiä. Joudumme käymään toimistossa vielä kolme kertaa, ja kokonaisuudessaan saan yhteensä 10 rokotusta: keltakuume, kolera, aivokalvontulehdus, lavantauti, 3x B-hepatiitti ja 3x raivotauti. Onneksi minulla oli jo ennestään kunnossa rokotukset jäykkäkouristusta, poliota ja A-hepatiittia vastaan, joten niitä ei nyt tarvitse ottaa. Rokotusten ottaminen ei ole halpaa huvia (jos se nyt huvia on ensinkään) ja nämä rokotukset tulevat meille molemmille yhteensä maksamaan yli 1000 euroa. Elämme kuitenkin siinä toivossa, että miehen työnantaja korvaa rokotuskulut, samoin kuin malarialääkityksen.

 

Malarialääkityksen valinta on taas asia erikseen. Vaihtoehtoja on kai kaksi: Lariam ja Malerone. Lariam on halvempi vaihtoehto, mutta se on surullisenkuuluisa psyykkistä epätasapainoa aiheuttavista sivuvaikutuksistaan. Kaikille ei tietenkään tule sivuvaikutuksia, ja Lariamia popsivia matkailijoita on maailmassa varmaan paljon. Malerone on kalliimpi vaihtoehto, ja sillä on vähemmän sivuvaikutuksia. Mietimme ja selvittelemme vielä vähän asioita, ennenkuin teemme lopullisen päätöksen. Jos päätämme valita Lariamin, voimme kokeilla sitä muutaman viikon ajan ennen lähtöä nähdäksemme miten reagoimme lääkkeeseen.